Här är nya musikgalan Guldkorpens jury

Vad har en Idolfinalist, Dolly Styles "pappa" och Bohusläningens egen kultur- och nöjesredaktör gemensamt? Jo, de sitter med i nyinstiftade musikpriset Guldkorpens jury. Under onsdagen blev juryn komplett – nästan.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

– Jag är jättenöjd med de namn som nu tackat ja och är en del av juryn. Jag har kontaktat mängder med stora artister och etablerade musiker. Dessa sex har tackat ja och det är jag glad för. Juryn blir nu bred och representerar olika delar av vårt område, det var ett av mina mål med att sätta ihop juryn, säger Patrick Sundström, initiativtagare till Guldkorpen.

Guldkorpen tänker bli en musikgala att räkna med i Bohuslän. Upphovsmannen bakom galan och priset och namnet Guldkorpen är Patrick Sundström, en etablerad och välkänd musikprofil i Uddevalla och Fyrbodalsområdet.

För en tid sedan berättade han om sina långt framskridna planer att arrangera en musikgala i klass med Grammis, men för artister och musikmakare som verkar i Fyrbodalsområdet.

ANNONS

Datumet är satt till 12 oktober senare i höst. Redan nu har man fått ihop inte mindre än 15 kategorier som ska prisas. Vem som helst får nominera vem som helst till valfri kategori. Det finns dock en del kriterier som måste uppfyllas för att kvala in som nomineringar till priserna.

Grundstenen är självklar - att man är verksam och utgår från Fyrbodals upptagningsområde, det vill säga Uddevalla, Trollhättan, Vänersborg, Lysekil - alltså Bohuslän och Färgelanda.

LÄS MER: Helt ny musikgala är klar

LÄS MER:Misslyckad video blev starten för Dolly Style

Redan var det känt att Uddevallasonen, popstjärnan och Idolfinalisten Erik Segerstedt har tackat ja till juryuppdraget. Han är inte ensam. Även skaparen av gruppen Dolly Styles, Färgelandas Palle Hammarlund, musikern Jan Lindberg, vinylkännaren Martin Webb har gett klartecken precis som musikföreningen Adrians Ellinor Hermansson har gjort.

LÄS MER:Han är på ständig jakt efter kvalitet och raritet på vinyl

Två namn återstod.

"Känns bra att ta plats som kvinna"

Patrick Sundström har redan berättat att en plats i juryn lottas ut bland galans sponsorer. Under onsdagsförmiddagen avslöjades dock vem som gör juryn komplett. Bohusläningens kultur- och nöjesredaktör, Fanny Edstam, fick frågan av Patrick Sundström och tvekade aldrig att tacka ja.

– Uddevalla behöver lite mer galaglans och fest. Dessutom känns det bra att ta plats i juryn som kvinna, säger Fanny Edstam och syftar på att könsfördelningen i juryn är svag med övervägande män.

ANNONS

Fanny Edstam har lång erfarenhet från svenska musikscener, bland annat genom jobb som nöjesjournalist på Aftonbladet och Göteborgs-Posten. Dessutom är musik ett av hennes stora intressen.

– Vad jag kommer att bidra med i juryn? Jag har bra kunskap om hiphop, r'n b och pop. Något jag tror kan komplettera på ett bra sätt, säger hon.

Nomineringarna fortfarande öppna

Juryn har nu ett gediget arbete framför sig. Än är tiden inte ute för att nominera till priserna. Men redan nu har mängder med förslag till nomineringar kommit in. Och allt detta material ska sedan juryn lyssna in sig på och sedan bestämma hur priserna ska fördelas.

– Exakt hur arbetet som juryn har framför sig ska se ut är inte klart. Men de kommer att lyssna på alla nomineringar innan de beslutar om vem som får pris. Men det är ett långt arbete kvar innan vi är där, säger Patrick Sundström.

Fakta: Guldkorpen

När: 12 oktober 2019.

Var: Hotell Carlias Rock Bar i Uddevalla.

Kategorier: Årets alternativa pop, Årets artist, Årets dansband, Årets electro/dans, Årets folkmusik, Årets hederspris, Årets hiphop, Årets hårdrock/metal, Årets jazz, Årets klassiska, Årets kompositör, Årets nykomling, Årets pop, Årets rock och Årets visa/singer-songwriter.

Hur: För att kunna vara nominerad till Guldkorpen är grundförutsättningen att man är verksam och utgår ifrån Fyrbodals upptagningsområde (Uddevalla, Trollhättan, Vänersborg, Lysekil, Bohuslän och Dalsland).

ANNONS