Daniella och Claes lämnade ekorrhjulet – startade nytt tillsammans: "Det är en livsstil"

Tidigare hade Daniella och Claes Lindberg var sina karriärer i helt olika branscher. Men inställda spelningar under pandemin och en flytt till sommarhuset ledde till en annan tillvaro. Nu driver paret butik ihop mitt på Kungsgatan i Lysekil.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgradeLysekil usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Båda är på plats och plockar med varor innanför skyltfönstret strax efter öppning. De upplever att läget är gynnsamt och att lokalbefolkningen har välkomnat tillskottet i stadskärnan.

– Det börjar bli en trend att åka till Lysekil på lördagar och gå i affärerna och titta på stan. Vi märker att det kommer mycket folk från kringkommunerna också. Dessutom bor det betydligt fler norrmän här runt omkring än vad åtminstone jag trodde tidigare, säger Claes Lindberg.

I 43 år har han jobbat med musik på heltid med inriktning på coverlåtar, party och show. En stor del av den perioden har ägnats åt att turnera just i Norge, berättar han vidare. Även nu när samhället har öppnat upp efter pandemin är grannlandet något av hans hemmaplan på underhållningsfronten.

ANNONS
Nytt stort kliv blev det för paret när de öppnade Home Style Studio. Men för de tidigare Uddevallaborna var det kanske allra största steget att bli Lysekilsbor.
Nytt stort kliv blev det för paret när de öppnade Home Style Studio. Men för de tidigare Uddevallaborna var det kanske allra största steget att bli Lysekilsbor. Bild: Erik Zienau

Förändrades mycket under pandemin

Fast de senaste åren har varit mycket speciella, inte minst i nöjesbranschen som bygger på att stora skaror människor ska samlas och ha roligt. På grund av smittspridning och restriktioner var marknaden plötsligt som bortblåst.

Detta var en av flera faktorer som ledde till att paret kom fram till att slå ihop sina företag och starta butik.

Eftersom båda kommer från Uddevalla var det kanske allra största steget dock att bli Lysekilsbor.

– De senaste nio åren har vi haft sommarhus i Lysekil. När pandemin kom började vi vara här väldigt mycket. Alla barn är utflugna. Då tog vi så småningom beslutet att flytta till sommarhuset, säger Daniella Lindberg som har stor erfarenhet av detaljhandel.

Utbildade sig till inredare och stylist

Fram till 2014 drev hon en klädbutik i Uddevalla centrum tillsammans med en annan delägare. Sedan var det dags att gå vidare i karriären. Hon utbildade sig till inredare och stylist, vilket låg nära till hands då heminredning var hennes stora passion i livet. 2016 startade hon företag som konsult. Det var ett steg som hon aldrig har behövt ångra. Efterfrågan bekräftade att det låg rätt i tiden.

– Jag började att jobba tillsammans med mäklare redan innan jag var färdig med min utbildning. Det var mycket stylinguppdrag under de första fyra åren. Det har verkligen exploderat och blivit ett trendigt yrke, säger hon.

ANNONS

Förut var det inte lika vanligt men i dag är det snarare regel än undantag att mäklare erbjuder hemstyling som en del av paketet för att göra bostäder så attraktiva som möjligt inför fotografering och visning.

Daniella har fullt upp med både butiken och som inredningskonsult.
Daniella har fullt upp med både butiken och som inredningskonsult. Bild: Erik Zienau

Hjälper till med stort och smått

Samtidigt har Daniella utvecklat sin verksamhet i riktning mot allt fler jobb som inredningskonsult.

Då handlar det alltså, för tydlighetens skull, inte om bostäder som ska säljas utan om sådana som kunderna ska bo i och trivas med.

Ja, inte bara lägenheter och hus förresten – företagslokaler är en minst lika viktig kategori.

– Det kan vara allt från det lilla projektet, någon student som behöver hjälp med att inreda sin lya, eller två personer som har helt olika stilar och ska komma överens om hur de ska ha det i sin första gemensamma bostad, till företaget med det stora kontorslandskapet som är på gång att påbörja ett förändringsprojekt, säger Daniella Lindberg.

Hur skulle du beskriva din egen stil?

– Som inredare jobbar jag med trender men till exempel naturliga färger är något som jag upplever tilltalar en bredare publik. Jag tror också att vi människor mår väldigt bra av den lugna färgskalan.

Butiken har blivit ytterligare ett ben att stå på för dem båda vid sidan av uppdragen som inredare och stylist respektive musiker och showartist.

ANNONS

– För mig känns det fantastiskt att inte behöva jaga spelningar på samma sätt som tidigare. I stället kommer de till mig och jag kan välja att göra det jag vill, säger Claes Lindberg.

Kom ut ur ekorrhjulet: ”Vill inte tillbaka”

Klart är att han har fått en möjlighet att vara mer hemma än tidigare och beskriver känslan av att lyckats komma ur ett ekorrhjul.

– Jag vill inte tillbaka till det livet igen att vara mer borta än hemma. Det har också att göra med flytten till Lysekil och att öppna butik. Det är en livsstil, förklarar han.

Daniella instämmer:

–Det är nog mycket som har ändrats med pandemin. Alla tänker mer på livet och på livskvalitén, säger hon.

ANNONS