Arkivbild. Bilden har inget med artikeln att göra.
Arkivbild. Bilden har inget med artikeln att göra. Bild: Johan Nilsson/TT

Kraftig brand i byggnad

En större uthusbyggnad med garage, verkstad och förråd har fattat eld och brann kraftigt Räddningstjänsten var där med totalt fyra enheter under eftermiddagen och kvällen.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Vid 15.45 på tisdagseftermiddagen larmades räddningstjänst till området kring Skälleröd i Munkedal där en brand brutit ut. Det ska enligt larmet handla om en brand i ett uthus eller en garagebyggnad, och enligt uppgifter till SOS Alarm handlar det om en "kraftigt utvecklad brand"

Räddningstjänsten var på plats och arbetade för fullt med släckningen.

Även ambulans har larmats ut, men i nuläget finns inga uppgifter om att någon ska ha skadats.

Fyra styrkor

En och en halv timme efter larmet brann det fortfarande i byggnaden. Räddningsstyrkor från Uddevalla, Munkedal, Hedekas och Brastad är på plats.

– Arbetet har försvårats av att det finns fordon och gasoltuber i byggnaden. Nu har vi kunnat gå in och hämta tuberna och sökt igenom hela byggnaden, säger Mikael Gard, insatsledare från Munkedal.

ANNONS

Traktor och bil

Men bland annat ska en traktor och en personbil finnas kvar i byggnaden.

Han berättar att det inte ligger något bostadshus i närheten dit branden riskerar sprida sig. Han har heller ingen prognos för när branden kan tänkas vara släckt. Men släckningsarbetet kan pågå under hela natten i värsta fall.

Ingen person ska enligt uppgift ha kommit till skada.

ANNONS