Dyrköpt läxa att lära flickvän köra med släpvagn

På den smala grusvägen skulle mannen lära flickvännen köra med släpvagn. Men där kom en polispatrull också körande. Och poliserna vittnar om att det var minsann inte flickvännen som satt bakom ratten och fick körlektioner. Utan den körkortslöse och berusade mannen.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

En höstdag i november för ett par år sedan hade mannen gett ett löfte till sin dåvarande flickvän. Han skulle instruera henne hur man körde med en släpvagn.

Personbilen kördes fram och släpet kopplades på. De skulle köra på en mindre grusväg i Uddevalla kommun.

Körde aldrig

Sedan går historierna fullständigt isär. Kvinnan hävdar att det hela tiden var hon som satt bakom ratten. Mannen säger att han visserligen satt några minuter bakom ratten, men att han aldrig körde.

Polispatrullen som kom åkande på den lilla grusvägen är dock av en helt annan uppfattning. Samstämmigt berättar de att det faktiskt var den 45-årige mannen som körde bilen.

ANNONS

Mannen erkände på plats att han hade druckit alkohol, knarkat och dessutom tagit kraftigt lugnande medel. Och så saknade han körkort.

Flera brott

Han åtalades för flera brott, bland annat rattfylleri efter att provtagning genomförts haft 0,87 promille alkohol i sig. Ringa narkotikabrott och olovlig körning blev andra åtalspunkter.

Under rättegången vidhöll mannen sin förklaring, att han inte kört någon sträcka och bara skulle visa "tjejen hur man körde med släpet".

Flickvännen, som inte längre är mannens flickvän, berättade nästan samma sak.

Poliserna däremot, vittnade detaljrikt och även nyanserat enligt Uddevalla tingsrätt. Och trovärdigt framförallt. Därför döms mannen för samtliga brott. Han får skyhöga dagsböter och ska betala 28 500 kronor.

ANNONS