Fick bruten näsa – två åtalade

Mannen hade omfattande skador, med bland annat en bruten näsa. Nu åtalas två män för grov misshandel och olaga hot.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Två män, båda i 30-årsåldern, står åtalade för tre fall av olaga hot och ett fall av grov misshandel. Det första hotet ska ha uttalats i december, och därefter följts av två tillfällen till. Totalt ska tre personer ha blivit hotade, enligt åtalet.

Innebörden av de här hoten ska ha varit att det kunde bli "problem" för familjen om en av de hotade männen inte lämnade tillbaka en summa pengar.

Och i april ska de åtalade också ha gjort verklighet av sina hot genom att misshandla en av mannen grovt. Enligt åtalet utsattes han för flera sparkar och slag mot både kroppen och ansiktet, även när han låg ner. Utöver blåmärken och skrapsår drabbades mannen också av en bruten näsa.

ANNONS

Som bevisning lutar sig åklagaren bland annat mot dokumentation av mannens skador och mot vittnesuppgifter från personer som ska ha bevittnat misshandeln. De båda åtalade nekar till brott.

ANNONS