Hus i brand - en person hoppade från andra våning

En misstänkt mordbrand ägde rum i ett hus på Jarlsgatan tidigt i morse.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Vid fyratiden på tisdagsmorgonen kom larmet om det brann i ett hus på Jarlsgatan i Uddevalla, ett hus där socialförvaltningen huserar personer med missbruksproblem.

– Det brann i trapphuset och det var kraftig rökutveckling, berättar Jonni Andersson på polisen i Uddevalla.

Två personer i huset evakuerades av räddningstjänsten och en person hoppade ut från andra våningen.

– Hon fördes med ambulans till sjukhus eftersom hon skadade foten vid hoppet, säger polisen Jonni Andersson.

"Jag öppnade dörren och så flammar det upp"

När Bohusläningen åker till Jarlsgatan träffar vi den man som upptäckte branden tidigt på morgonen. Han bor själv i huset, och var ute på gatan tidigt på morgonen. Då såg han hur det kom rök från en av trappuppgångarna.

ANNONS

–Jag öppnade dörren och så flammar det upp. Allting var rökfyllt. Jag har lärt mig att man ska gå längs golvet, men det hjälpte inte.

Han ropade upp till de andra som bor i huset, och tillsammans med en annan man hjälptes de åt att släcka branden med två hinkar vatten.

Branden under morgonen är inte den första incidenten på Jarlsgatan, och mannen, sominte vill ha med sitt namn i tidningen, säger att han många gånger bett om att få ett annat boende.

LÄS MER: Hoppade från fönster vid brand (2015)

Misstänker mordbrand

ngen annan person än kvinnan som hoppade från ett fönster ska ha skadats i branden. Vid sextiden på morgonen rapporterades att elden var släckt och att polisen hade spärrat av huset. De misstänker mordbrand och har startat en utredning.

– Någon hade ställt brännbart material utanför en dörr och tänt på. Vad syftet var vet vi inte men det är ju uppenbart att någon velat skada människor, säger Jonni Andersson. I lägenheten där branden anlades bor en man som är känd av polisen sedan tidigare och enligt Martin Landberg, jourhavande förundersökningsledare på polisen, tror polisen att brandattentatet var riktat mot honom.

– Men vad som ligger bakom det hela, det har vi ingen vetskap om, säger han.

ANNONS

Såvitt polisen vet finns det ingen hotbild mot mannen som bor i lägenheten.

Polisen gjorde en teknisk undersökning på platsen under tisdagen. Det har också hållits förhör med flera personer, såväl målsägande som vittnen. Mannen som bor i lägenheten har man dock bara hunnit prata kort med, då han försvann efter att ambulanspersonal tittat till honom i samband med branden.

– Det var ett väldigt kortfattat förhör, vi skulle behöva göra ytterligare förhör med honom. Vi har försökt hitta honom men vet inte var han befinner sig, säger Martin Landberg. Det finns i nuläget ingen misstänkt. Utredningen kommer troligtvis att flyttas över till polisens enhet för grova brott.

LÄS MER: Kommunen ska se över Jarlsgatan

ANNONS