Kryssning. Kryssningsfartyg anländer även till Göteborg. Men många svenskar bokar kryssningar till Karibien.
Kryssning. Kryssningsfartyg anländer även till Göteborg. Men många svenskar bokar kryssningar till Karibien.

Många bokar kryssning

Det råder högtryck hos resebyråerna. En trend som kommer allt starkare är bokningar av kryssningar.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

När butikerna jobbar för högtryck före jul med julklappshandeln har resebyråerna ofta lugna gatan. – Och nu när butikerna har mindre att göra i januari går vi mot strömmen, säger Henrik Fredriksson, resebyråchef på Resia i Uddevalla, där telefonerna just nu går varma. De som ringer bokar i första hand sommarsemestern - men det finns även kunder som vill boka vintersemestern redan ett år innan. – Ofta är det de lite längre resorna som bokas, som till Florida och USA, fortsätter Henrik Fredriksson.

Det som är tydligt är att kunderna vill ha värme. Under sportlovet är mycket bokat till Spanien och Kanarieöarna. Vintersemestrar till Alperna och de svenska fjällen är i stort sett fullbokade. – Alperna är svårt, men det kan finnas några enstaka stugor kvar i de svenska och norska fjällen. Det som på senare tid blivit allt mer vanligt är kryssningarna. – Många kanske tror att det är äldre som åker på kryssningar men det är även barnfamiljer numera. Florida och Karibien är givna resmål, men även Medelhavet om somrarna.

ANNONS

Ett skäl till att fler åker på kryssning tror han har att göra med de lägre prisnivåerna. – Det var mycket dyrare förr att åka iväg på kryssning, så är det inte längre. Många kombinerar också kryssningen med att se sig om i någon stad eller område.

ANNONS