Sju bilar i brand under natten

Räddningstjänst och polis larmades under tidig fredagsmorgon till Lillesjöområdet efter att flera bilar börjat brinna. Vissa av bilarna tillhörde bland annat en billackeringsfirma som hyr lokalerna. Hälften av bilarna äger företagaren själv. Men flera av bilarna var inlämnade för omlackering men blev alltså istället totalförstörda.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Enligt räddningstjänsten var det sju bilar som brann när man kom fram till platsen vid halv fem-tiden på fredagsmorgonen.

– Bilarna var nästan helt utbrunna när vi kom fram på platsen. De stod intill en byggnad som fick lite skador på plåtfasaden och det var någon plaststol som hade smält i närheten, säger Håkan Axelsson på räddningstjänsten Mitt Bohuslän.

Bilarna kunde snabbt släckas men de ska vara helt utbrunna och det är i nuläget oklart vad som startade branden.

– Det rubriceras som skadegörelse genom brand men vad som orsakade branden är i nuläget oklart, säger Johnny Andersson, jourhavande förundersökningsledare hos polisen.

ANNONS

Inte inhägnat område

Redan tidigt på förmiddagen skickades en polispatrull till platsen för att utreda saken närmare.

– Vi har fått kontakt med fastighetsägaren som tydligen hade något att berätta. Så honom ska vi prata med. Och även kontrollera vilka skador som finns på den ena av fastigheten som blev brandskadad, säger Stefan Lång, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Uddevalla.

Enligt Stefan Lång ligger inte fastigheterna på inhägnat område.

Inte försäkrad

En del av bilarna som förstördes ska vara avställda. Men en del av bilarna tillhörde Peer Shbat som för bara ett halvår sedan slog upp portarna till sitt företag som håller på med billackering.

Han säger till Bohusläningen att han har larm på företaget och redan tidigt fick reda på vad som hänt.

– Jag vet inte vad jag ska säga. En del av bilarna var mina. Andra hade kunder lämnat in för att jag skulle lackera dem.

Vad händer nu?

– Vad menar du? Jag vet inte. Jag har ingen försäkring som täcker det här, att det här skulle hända.

Ska ha öppet

Peer Shbaet berättar att han trots allt kommer att hålla öppet och arbeta så mycket han bara kan under fredagen.

– Lokalerna som jag hyr blev ju inte förstörda. Jag kan jobba på som vanligt med annat.

ANNONS

Vet du vad som kan ha hänt?

– Nej. Jag vet bara att det har brunnit. Det är allt. säger han.

Bohusläningen söker företrädarna för det bolag som äger fastigheten som drabbats.

ANNONS