Torp kan prisas – och öppnar för två nya butiker

Under hösten 2020 invigdes nya Torp. Nu har köpcentret i Uddevalla nominerats till det prestigefyllda priset Årets Bygge av tidningen Byggindustrin. Samtidigt planerar Torp för två nya butiker – som väntas öppna innan sommaren.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

De senaste åren har det varit mycket som hänt på Torp köpcentrum.

I slutet av oktober 2020 invigde man ett dubbelt så stort köpcentrum efter flera år av ombyggnationer och renoveringar. Expansionen var omfattande och innebar många nya etableringar.

Nu kommer nästa framgång för köpcentret som är nominerad till det prestigefyllda priset Årets Bygge 2021. Torp är en av 18 byggnader som tävlar om utmärkelsen.

– Det är givetvis otroligt smickrande och roligt. Vi är ödmjuka inför utmaningen, säger Torps centrumchef Johan Torge, som är nöjd över nomineringen.

Projekten är uppdelade i sex kategorier: bostäder, hotell och kontor, infrastruktur, industribyggnader, samhällsfastigheter och renovering – med en vinnare i varje kategori, samt en samlad totalvinnare.

ANNONS

Torp är nominerad i kategorin industribyggnader.

Priset delas ut av tidningen Byggindustrin. Bland de andra nominerade finns Westfield Mall of Scandinavia i Solna, Täby centrum, och Sickla köpkvarter. Johan Torge tycker att konkurrensen är tuff.

– Så är det, vi konkurrerar med flera tunga namn, men vi vill givetvis vinna. Det är vår ambition, berättar han vidare.

Vinnaren koras på Construction Summit i Stockholm den 24 mars.

Johan Torge, centrumchef på Torp köpcentrum i Uddevalla.
Johan Torge, centrumchef på Torp köpcentrum i Uddevalla. Bild: Edvin Bergström

Två nya butiker på gång

Under påskveckan är det tänkt att Torp ska öppna sex nya butiker. Det handlar om Indiska, Chilli, Laura Ashley, Bikbok, Åhlens, och Ongo, vilket Bohusläningen skrivit om tidigare. Dessutom är ytterligare två butiker nära att öppna på köpcentret. Det bekräftar Johan Torge, centrumchef på Torp för Bohusläningen.

– Det stämmer, vi hoppas att vi kan presentera två nya butiker i veckan. Ambitionen är att de ska öppna innan sommaren, säger Johan Torge, som inte vill gå in på vilka butiker det handlar om.

– Nej, jag kan inte berätta det innan kontrakten är påskrivna.

Årets Bygge

• Årets Bygge är samhällsbyggnadssektorns mest prestigefyllda pris som delas ut varje år av Byggindustrin. Priset går till ett enskilt projekt som uppfyller höga krav inom kriterierna arbetsmiljö, hållbarhet, tid, kvalitet, budget, teknik, innovation och samverkan.

• Projekten är uppdelade i sex kategorier – bostäder, hotell och kontor, infrastruktur, industribyggnader, samhällsfastigheter och renovering – med en vinnare i varje kategori, samt en samlad totalvinnare.

LÄS MER:Indiska nyöppnar på Torp – sex år efter stängning

LÄS MER:Möbelkedjan Chilli lämnar Östra Torp handelsområde

ANNONS