Arkivbild. Bilden har inget med artikeln att göra.
Arkivbild. Bilden har inget med artikeln att göra. Bild: Johan Nilsson/TT

Vittne larmade polisen om gängmisshandel

En 23-åring kunde själv larma polisen efter att han ska ha blivit attackerad och misshandlad av ett okänt gäng kring Kampenhof i Uddevalla. Samtidigt ringer ett vittne polisen för att berätta om misshandeln.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Strax innan klockan två natten till lördagen larmas polisen till en misshandel i närheten av Kampenhof i Uddevalla. Den som ringer är en 23-årig man som vill polisanmäla att han precis ska ha blivit nedslagen av ett gäng med för honom okända andra män.

– Mannen som ringer till oss är kvar på platsen där det hände. Han uppger att de män som misshandlade honom sprang från platsen, berättar Hans Lippens, polisens presstalesperson för polisen i region Väst.

Polisen hade en patrull i närheten och var på plats ganska omgående. Även ambulans larmades till adressen.

Under tiden som den misshandlade mannen pratar med polisen i telefonen får polisen ett annat samtal.

ANNONS

En person ringer och vill berätta om en pågående eller alldeles nyligen inträffad misshandel. Vittnet berättar att en person ska ha blivit brutalt attackerad av flera andra män, utomhus och i närheten av Kampenhof.

Vittnen namnger en restaurang i närheten, där vittnet sett personer befinna sig som kan ha med misshandeln att göra.

Vittnet kan också ge signalement på gärningsmän.

– Vittnet som ringde till oss ville vara anonym och inte berätta sitt namn. Det var vittnet väldigt tydlig med, säger Hans Lippens.

Polisen sökte kring platsen efter misstänkta gärningsmän. Men ingen person kunde gripas.

ANNONS