Hemvändardag – massiva köer i trafiken

Kristi himmelsfärdshelgen är snart över, och nu ska alla hem från sommarstället. Det betyder långa köer i Bohuslän.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Som en aptitretare inför sommarledigheten passar många på att åka upp på landet under kristi himmelsfärdshelgen. Och nu när alla är på väg tillbaka, blir köerna långa.

Enligt flera vittnesmål ringlar enflera kilometer lång kö mellan Rotviksbro och Torp, där bilister som kommer från Lysekilsfärjan och från Bokenäs samsas om utrymmet på länsväg 161.

En annan drabbad sträcka är korsningen mellan länsväg 162 och 171 i Hallinden, där det också rapporterats vara långa köer.

Men även om trafiken på flera håll flyter på väldigt långsamt, har det än så länge inte rapporterats om några olyckor.

– Det är många som lämnar kusten nu, på väg in till Göteborg från både syd och nord. Man kan tänka sig att en och annan norrmän är på väg hemåt också. Mendet har inte varit några olyckor på E6, de olyckor vi haft är uppåt Skaraborgstrakten, säger polisens presstalesman Tommy Nyman.

ANNONS
ANNONS