Hundratals schemaluckor på förlossningen i sommar

Brist på barnmorskor som vill jobba inom förlossningsvården, stressfylld arbetsmiljö och hundratals luckor i sommarschemat som ska täckas av frivillighet. Förlossningen och BB på Näl står inför ännu en pressad situation i sommar.
– Man är trött nu, säger Anna Tjus, huvudskyddsombud Vårdförbundet.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Situationen inom hela NU-sjukvården är pressad och står inför stora utmaningar i sommar. För bara några veckor sedan utlystes stabsläge under en kortare period i ett försök att försöka lösa dåvarande situation.

Redan nästa vecka börjar den första semesterperioden med ett löfte om att så många som möjligt ska få fyra sammanhängande semesterveckor.

Personal har sagt upp sig för att kunna få garanterad semester och för de som är kvar ökar belastningen ytterligare. Akuten är den del av Näl som just nu har ett extra högt inflöde av patienter. Troligen en effekt av att vi nu är på andra sidan av pandemin, menar Vårdförbundet. Men även kvinnosjukvården står inför ännu en hårt pressad situation i sommar.

ANNONS

– Man är trött nu, de har för avsikt att hålla öppet många fler vårdplatser än vad det finns personal och då bygger det på att lösa det med övertid eller att man säljer semesterveckor, säger Anna Tjus, huvudskyddsombud på Vårdförbundet inom NU-sjukvården.

LÄS MER:Bebis dog när mammans livmoder sprack på Näl – flera misstag under förlossning

Lösningen inom kvinnosjukvården ska bygga på frivillighet, menar verksamhetschefen Graciela Carlsson.

– Inför denna sommaren så går vi in som en normal sommar, vi har inga barnmorskevikarier att få tag på, så det hänger mycket på att våra barnmorskor ska kunna ta extrapass. Men det är inte löst hela sommaren. Vi går inte ner i någon bemanning, vi ska bibehålla den bemanning som vi har hela året, säger hon.

Vårförbundet tror att det kommer bli allt tuffare att få in barnmorskor frivilligt, trots lockande extraersättning, med risk att arbetsgivaren kommer att behöva beordra kvar personal.

– Vi hoppas att vi löser det. Alla jobbar inte heltid så vi hoppas att några kan ta extrapass och att vi undviker beordring, det är en sista utväg, för det sliter ju på dem. Vi gör allt vi kan för att hitta lösningar så att det blir så bra för så många som möjligt, säger Graciela Carlsson.

Drygt 270 födslar i månaden under sommaren

Enligt Vårdförbundet är det omkring 300 vakanta schemapass på förlossningen i sommar, men de delar bild med verksamhetschefen – situationen är något bättre än förra året.

ANNONS

– Det var tuffare inför förra sommaren, vi har en annan sommarplanering i år och vi har en annan semesterplanering, vi förlägger semestern under tre perioder. Alla har fyra veckor sammanhängande semester, säger Graciela Carlsson.

LÄS MER:Barnmorskestudenter i uppror – upprättar kravlista för att jobba

Även Östra sjukhuset i Göteborg har en tuff situation gällande förlossningen och BB och kan komma att behöva hänvisa föderskor till Näl.

– Varje sommaren har vi dialog, det har vi i hela regionen. Det kan även vara situationer när vi har fullt och att vi skickar föderskor till andra sjukhus, men vi har ett gott samarbete, säger Graciela Carlson.

Genom att sammanställa antalet inskrivna gravida på mottagningar i Näls upptagningsområde förväntas det ske omkring 260-280 födslar per månad i juni, juli och augusti.

– Men sedan behöver vi addera 30-40 förlossningar under sommarmånaderna för bland annat de som semestrar eller besöker regionen, säger Graciela Carlsson.

Graciela Carlson, verksamhetschef vid kvinnosjukvården.
Graciela Carlson, verksamhetschef vid kvinnosjukvården. Bild: NU-sjukvården

Verksamhetschefen: ”Normal omflyttning”

Enligt en rapport som Socialstyrelsen släppte i februari 2022 är det brist på barnmorskor i alla Sveriges regioner. 19 av regionerna menade att det finns för få utbildade barnmorskor.

Anna Tjus menar dock att det i flera fall även är svårt att behålla relativt nyexaminerade barnmorskor en längre tid på grund av en dåliga arbetsmiljö, något som även fackförbundet Barnmorskeförbundet flaggat för tidigare.

ANNONS

– Det är inte den naturliga omsättningen. Ibland blir det då att man hör att de slutat, men vissa väljer att gå ner i arbetstid, man delar sin tjänst mellan mottagningar och så vidare, säger Anna Tjus och fortsätter.

– Men känslan är att det rör på sig, men sedan hur många det handlar om är svårt att säga. Allt går inte att utläsa ur statistiken, inte heller varför man slutar. Det var en som tog tjänstledigt bara för att vila ut.

LÄS MER:Förlossningen kan inte räkna med ständigt övertidsarbete

Graciela Carlson menar att det är en normal omflyttning av barnmorskor på Näl.

– Att man ibland jobbar på förlossning och mottagningar. Sedan finns det alltid de som tycker att man måste gå ner i tid. När jag pratat med förlossningschefen är det några fler som vill gå ner i arbetstid jämfört med tidigare, säger hon.

Trots en tuff arbetsbelastning för personalen menar Graciela Carlson att föderskor ska känna sig trygga när de kommer till dem.

– Det är alltid en stor utmaning inför sommaren överlag att få till bemanningen. Men sedan vet vi att när vi väl kommer in i sommaren tar vi alltid bra hand om våra gravida. Även om inte alla alltid får plats hos oss så tar vi väl hand om dem, säger hon.

ANNONS
ANNONS