Körde 1 600 sjömil på vattenskoter: ”Det är skithäftigt”

Resan med vattenskotrarna från Haparanda till Strömstad blev oförglömlig. Efter nio dygn kom de i mål. Firandet visste inga gränser. – Det känns fantastiskt, säger Magnus Andersson.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Äventyret planerades sedan ett tag tillbaka, men nyligen gjorde de slag i saken. Magnus Andersson, Johan Johansson, Krister Sjöstedt, Jimmy ”Sparven” Karlsson och Sebastian Frick håller om varandra på bryggan i Strömstad. Champagneflaskan är öppnad. Vännerna har nått slutdestinationen med sina vattenskotrar.

Men vägen tillbaka till norra Bohuslän från norrländska kusten var inte obekymrad.

– En skoter sjönk, det blåste halv orkan och vi kom ingenstans – men efter regn kommer solsken, säger Johan Johansson.

Vad betyder att få ha upplevt resan med vännerna?

– Det är skithäftigt. Man blir stärkt som människa. Ett tag såg det lite hopplöst ut, men det var inga problem.

ANNONS

Vattenskotrarna, som transporterades upp med lastbil till Luleå, sjösattes senare i Haparanda hamn. Man tog sig bland annat till Torneå. Sedan gick resan söderut och hem till västkusten: 1600 sjömil och 280-290 mil.

– Vi är jädrigt nöjda med att komma i mål. Jag tror ingen hade tvekat på att vi skulle klara av det. Gubbarna är sega som hundkött, säger han och skrattar.

När tidningen möter upp väntar vänner och familj för att hylla insatsen. Det är dock första gången som man hittar på gemensamma aktiviteter. Tidigare har vännerna bland annat kört snöskoter från Ambjörby i Värmland till Treriksröset vid gränsen mellan Sverige, Norge och Finland.

– Då åkte vi 207 mil. Resan tog åtta dagar, säger Johan Johansson.

Glädjen och stolthet bland åkarna är stark.

– Vi har haft massa vänner och bekanta som mött upp här i Strömstad, säger han.

Pratar vi om ett minne för livet?

– Definitivt.

Magnus Andersson öppnade champagneflaskan vid målgången i Strömstad efter nio dygn på vattenskoter med vännerna Magnus Andersson, Johan Johansson, Krister Sjöstedt, Jimmy ”Sparven” Karlsson och Sebastian Frick.

Johan Johansson, Magnus Andersson, Krister Sjöstedt, Jimmy ”Sparven” Karlsson och Sebastian Frick.

Vattenskotrarna kom in till gästhamnen i Strömstad. Efter nio dygn ute på sjön var glädjen och lättnaden total.

ANNONS
ANNONS