Nu kan du bli åsneägare - tre gånger om

Ketty, Herbert och Hilma har inte haft det så lätt i sina åsneliv. Tidigare i år omhändertogs de efter att deras ägare brustit i djurhållningen. Nu kan de tre åsnorna bli dina.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

För några veckor sedan åkte länsstyrelsen tillsammans med polisförstärkning till en gård i Fyrbodal. Gårdens ägare hade under flera år blivit synade av länsstyrelsen för sin bristande djurhållning. Och när inte gårdens djur fick ett bättre liv, fick länsstyrelsens djurenhet nog.

Beslut togs att tvångsomhänderta djuren på gården. Det handlade om några får, en häst - och så tre åsnor.

– Omhändertagandet gick bra, det var inte hotfullt på något sätt. Vi har ju upphandlade avtal med djurhem som var med på plats och körde djuren direkt hem till jourhemmen, säger Linnea Rudbäck, administrativ handläggare på länsstyrelsens enhet för veterinär- och djurskydd.

ANNONS

Samtliga djur har nu klarat länsveterinärens granskande öga och bedöms vara i så bra skick att de kan säljas.

Åsnorna kan bli dina

Därför finns just nu tre åsenannonser på myndighetens hemsida. Bilder finns på trion tillsammans personligt skrivna små annonser om allt tänkbart - som vad de tycker om och tycker mindre om. Exempelvis är det bara Ketty som går att leda. Det gillar inte de båda yngre Hilma och Herbert alls.

– På gården där de bodde har de fått gå lösa och då kan jag tänka mig att det blir så, säger Linnea Rudbäck.

Åsnornas snällhet och vänlighet betonas. Dock är Herbert aningen skygg, men tycker om att bli klappad och pysslad med. Trion beskrivs som matglad.

"De tycker väldigt mycket om att vara tillsammans"

Runt 10 000 kronor styck tänker sig myndigheten att åsnorna är värda. Men pengarna spelar mindre roll. Huvudsaken är att de får det bra. Den som vill får lägga bud och kan i gengäld vänta sig att bli granskad för att säkerställa att det handlar om en sund eventuell nybliven åsneägare.

– Herbert och Hilma är ju väldigt förtjusta i varandras sällskap. De tycker väldigt mycket om att vara tillsammans. Därför skrev vi det i annonsen, att de helst säljs tillsammans.

Men Ketty då, hon är ju högdräktig och allt. Ska hon lämnas ensam?

ANNONS

– Så klart vore det finaste om alla tre hamnar hos en och samma ägare. Vi har på de här två dagarna fått in 26 intresseanmälningar. Flera har erbjudit sig att köpa både Herbert och Hilma. Vi har också bud på alla tre ihop, säger Linnea Rudbäck.

ANNONS