Nu kommer vårvärmen – upp mot 17 grader

Efter en påskhelg med sol och temperaturer som närmat sig 12 grader på dagarna blir starten på kommande vecka ännu varmare.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Till veckan bjuds Bohuslän på riktig vårvärme, till och med ute vid havet. Men först en lite kyligare måndag där temperaturen kommer att ligga mellan tio och 14 plusgrader.

– Rör vi oss upp från Uddevalla och mot Strömstad blir det runt tio grader, säger Emma Härenstam, jourhavande meteorolog på SMHI.

På tisdag kommer den imponerande värmen som i Uddevalla väntas nå hela vägen upp till 17 grader. Håller man sig längre ut mot kusten går det ändå att räkna med åtminstone 15 grader. Det väntas bli milda vindar under början av veckan vilket kommer att bidra till hur varmt det uppfattas vara.

ANNONS

– Det blir ett riktigt vårväder och ser ut som att det kommer hänga kvar nu i veckan med några få undantag, säger Emma Härenstam.

För på torsdag och fredag kan det förändras och kännas lite småblåsigt. Men temperaturerna kommer ändå hålla sig kvar vid 15 grader.

– Det är inte helt ovanligt med sådan här värme, det blir alltså inga värmerekord, men lite varmare än det brukar vara kan det bli. Det kommer att kännas riktigt vårigt, säger Emma Härenstam.

Till helgen sjunker temperaturen ytterligare och det varmaste vi kan vänta oss är 13 grader med lite lätt vind.

ANNONS