Trafikkaos och inställda avgångar när snöovädret drar in

Det kraftiga snöfallet som har dragit in över Västsverige ställde under morgonen till det på flera håll i trafiken. Såväl bilister som kollektivtrafikresenärer drabbades. Inom Bokenäsområdet ställdes flera bussar in på morgonen. Linjerna körs dock på eftermiddagen.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Stora snömängder föll över Bohuslän och Västsverige under tisdagsmorgonen och ställde till det i trafiken. En av de som var ute i vädret var Henrik Bolin som skottade fram bilarna till Centrala Trafikskolan.

Totalt är det sex bilar som ska grävas fram varje morgon när det snöar, berättar han.

– Det är bra motion av att skotta fram dem, det gör så att man vaknar till på morgonen, säger Henrik Bolin. Jag tycker att snön är fin, men den behöver inte vara på vägen.

Morgontrafiken påverkades på flera håll. På E6 mellan Stenungsund och Ödsmål ska en lastbil ha blivit stående efter någon form av olycka, vilket påverkade trafiken i norrgående riktning. Och på E6 i Ljungskile parkerade flera bilförare sina bilar på motorvägen på grund av det intensiva snöandet under morgonkvisten, uppger P4 Väst.

ANNONS

Skolbussar ställdes in

Enligt Radions trafikredaktion har trafikläget varit mycket besvärligt på flera ställen, bland annat på väg 162 i Brastad där det ska ha kommit över 20 centimeter snö och på E6 norr om Uddevalla, vid Hogstorpsmotet, ska en plogbil ha kört i diket. På 44:an genom Uddevalla ska det efter Ramserödsmotet stå en lastbil som inte kommer upp för backen i riktning mot Trollhättan.

Det har dock inte kommit några larm om allvarligare olyckor som har krävt räddningstjänst eller ambulans.

Under förmiddagen meddelade Uddevalla kommun att väglaget inom Bokenäsområdet var såpass drabbat att flera skolbusslinjer fick ställa in sina turer. På eftermiddagen kommer trafiken köras som vanligt igen.

LÄS MER:Polarkylan här för att stanna – mer snö kommer

Även kollektivtrafiken har drabbats med flera inställda avgångar, framförallt i Göteborgsområdet, vilket drabbar pendlare som ska norrut till Bohuslän.

– Vi uppmanar alla resenärer att ge sig ut i god tid och verkligen hålla sig uppdaterade i appen och på hemsidan, säger Paula Reyes på Västtrafiks störningsjour.

Flera skadade i halkolyckor

Även inom NU-sjukvården har snöfallet och halkan märkts genom ökad tillströmning till ortopedakuten.

– Det handlar främst om frakturer på handleder och axlar men ingen ska har varit svårt skadad. Den här sortens ökning av skador ses varje år när snö och halka slår till och i år är inget undantag, meddelar Lotta Abrahamsson på NU-sjukvårdens presstjänst.

ANNONS

Maria Ahlgren, verksamhetschef på ortopeden, uppmuntrar till användning av broddar och att fastighetsägare saltar eller sandar för att undanröja den värsta halkrisken.

ANNONS